Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Binaların yangından korunması ile alakadar ele hileınan kanuncu prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği de zemin allıkır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

çarkıt konstrüksiyonlarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (mektep, allıkışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince muayyen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

ve kontrolleri bünyelmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son tabaka nazarıitibar edilmektedir. Medyaya yansıkenar ve yangın bapsı nedenli hayat zayiatının olması bu mevzuya sebep önem verilmesi gerektiğinin en önemli kanıtıdır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

İnsanların kombine olarak yasevimliıkları ve bulundukları bütün konstrüksiyonlarda yangına karşı önlemlerin aldatmaınması zorunludur ve ısı, şule kabilinden yangın faktörlerinin insanların bulunduğu ortama geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılmalıdır.

Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen dışarıya sadık açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında mevsuk bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanımı kolaylaştırır.

Bu yüzden size tavsiyemiz yerında spesiyalist ve muvaffakiyetlı kapı üreticileri ile çaldatmaışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı takanak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına malik olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede bapların vacip Yangın Kapısı testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

TSE yangın bapsı içindeki kullanılacak yangını geciktirici maddelerin ne olduğuna karışmaz. Sadece süresince kullanılan malzemeleri hamiş düzenır ve bu şekilde teste yayımcı tutar.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının sair bir önemli sebebi de herhangi bir uğruluk vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları sinein kolayca açılabilmektedir.

Report this wiki page